Blog

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Λαζάνια με σπανάκι
1 comments
0 share
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 λίτρο γάλα
- 2 αυγά
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 πακέτο λαζάνια
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 150 γρ. φέτα
- 300 γρ. ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Βήμα 1 : Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, ζεματάμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά και το βάζουμε αμέσως στο σουρωτήρι. Αφού κρυώσει το στίβουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, σωτάρουμε για λίγο τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε και τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά να κρυώσει λίγο.

Βήμα 2 : Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 3 : Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 4 : Σε ένα τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε τα λαζάνια, βάζουμε από πάνω σπανάκι μαζί με μπόλικο ζουμί που έχει η κατσαρόλα μας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για να δημιουργήσουμε τις στρώσεις (3-4 ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού).

Βήμα 5 : Πάνω από την τελευταία στρώση με τα λαζάνια βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε με την φέτα. Αν έχουμε και κάποιο μαλακό τυρί τρίβουμε και ρίχνουμε προαιρετικά.

Βήμα 6 : Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο καλά και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά. Στα 40 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια (περίπου 10 λεπτά).

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε το σχόλιό σας