Blog

07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Σουφλέ σοκολάτας
1 comments
0 share
Υλικά
- 250γρ. κουβερτούρα
- 100γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 50γρ. βούτυρο
- 150γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- παγωτό βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βήμα 1 : Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Βήμα 2 : Έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βήμα 3 : Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι, συνεχίζοντας το χτύπημα.Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βήμα 4 : Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί.

Βήμα 5 : Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα μας ανακατεύοντας.

Βήμα 6 : Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά οκτώ φορμάκια.

Βήμα 7 : Αδειάζουμε στα φορμάκια το μείγμα που φτιάξαμε (δεν τα γεμίζουμε μέχρι πάνω, αφήνουμε να έχουν λίγο περιθώριο).

Βήμα 8 : Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα για 10 λεπτά, έτσι ώστε να πιάσει μία ωραία κρούστα από πάνω και μέσα να είναι ρευστό.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, περίπου 5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με παγωτό.

Αφήστε το σχόλιό σας