Blog

10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Μπουγάτσα
1 comments
0 share
Υλικά
- 1 πακέτο (450γρ.) φύλλα κρούστας
- 150γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
- 200γρ. ή 1 κούπα ζάχαρη
- 200γρ. ή 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ½ λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα

Εκτέλεση
Βήμα 1 : Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε (προσοχή γιατί κολλάει).

Βήμα 2 : Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο.

Βήμα 3 : Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Βήμα 4 : Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε οριζόντια ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα άλλο φύλλο κάθετα αυτή τη φορά και το βουτυρώνουμε. Συνεχίζουμε τη διαδικασία για επτά φύλλα συνολικά.

Βήμα 5 : Αφού βουτυρώσουμε επτά φύλλα με τη διαδικασία, που αναφέρθηκε παραπάνω, στρώνουμε την κρύα κρέμα μας.

Βήμα 6 : Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 4 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα από αυτά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που στρώσαμε και τα κάτω φύλλα.

Βήμα 7 : Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 200oC στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.

Οταν κρυώσει, κόβουμε τη μπουγάτσα και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα. Απολάυστε την!

Αφήστε το σχόλιό σας