Blog

06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Λουκανοπιτάκια
0 comments
0 share
Υλικά
- 30γρ. ξερή μαγιά
- 1 κούπα γάλα φρέσκο
- 1 αυγό
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. ζάχαρη
- 600γρ. λουκάνικα φρανκφούρτης
- μουστάρδα
- κέτσαπ (προαιρετικά)
- σουσάμι

Εκτέλεση
Βήμα 1: Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά.

Βήμα 2 : Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγιά διαλυμένη στο γάλα, το αυγό, το σπορέλαιο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε.

Βήμα 3 : Ρίχνουμε αλεύρι σε μία επιφάνεια.

Βήμα 4 : Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαστούνι.

Βήμα 5 : Έπειτα χωρίζουμε το μπαστούνι σε οκτώ ίσα μπαλάκια.

Βήμα 6 : Παίρνουμε ένα μπαλάκι και ανοίγουμε έναν κύκλο, τον οποίο χωρίζουμε σε οκτώ ίσα τρίγωνα.

Βήμα 7 : Σε κάθε τρίγωνο αλείφουμε μουστάρδα (μπορούμε πάνω από τη μουστάρδα να αλείψουμε και κέτσαπ).

Βήμα 8 : Στη συνέχεια στην άκρη κάθε τριγώνου βάζουμε ένα λουκανικάκι, σηκώνουμε λίγο τη ζύμη στα πλαϊνά και τυλίγουμε μέχρι τη μέση. Έπειτα παίρνουμε την κορυφή από το τρίγωνο και κλείνουμε όμορφα το λουκανοπιτάκι.

Βήμα 9 : Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα λουκανοπιτάκια, τα αλείφουμε με γάλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Βήμα 11 : Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας, ψήνουμε στον αέρα στους 200οC για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε το σχόλιό σας