ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 45 ΛΕΠΤΑ
2310 410 410

Blog

14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα

1 comments 0 share

Υλικά

 
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 φακελάκι σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Αγόρασε τα Υλικά για τη Συνταγή



Εκτέλεση



Βήμα 1 : Βάζουμε σε μία καταρόλα τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά.





Βήμα 2 : Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά, έτσι ώστε να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.





Βήμα 3 : Ρίχνουμε σιγά σιγά και προσεκτικά το σιρόπι μέσα στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να πήξει, δηλαδή να εξατμιστεί το σιρόπι και ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το χαλβά με μία πετσέτα, βάζουμε από πάνω το καπάκι της κατσαρόλας και τον αφήνουμε για μισή ώρα.





Βήμα 4 : Έπειτα,παίρνουμε τη φόρμα,την βρέχουμε ελαφρώς.





Βήμα 5 : Όπως είναι καυτός ο χαλβάς βάζουμε μία στρώση, από πάνω ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.





Βήμα 6 : Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ετσι ώστε να πάνε παντού. Στη συνέχεια, από πάνω βάζουμε τον υπόλοιπο χαλβά και τον αφήνουμε να κρυώσει.





Όταν κρυώσει ο χαλβάς, τον αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.





 

Σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

CAPTCHA code
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 45 ΛΕΠΤΑ
ΩΡΑΡΙΟ 10:00 - 24:00
7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
2310 410 410
Αργυρουπόλεως 5, 55131, Θεσσαλονίκη, T: 2310 410 410, E-mail: info@insupermarket.gr

Haccp