Blog

30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Μηλόπιτα
1 comments
0 share
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 βιτάμ
- 2 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 φαρινάπ
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
- 4 – 5 μήλα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 4 – 5 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση
Βήμα 1 : Σε ένα μπολ τρίβουμε τα μήλα.

Βήμα 2 : Έπειτα προσθέτουμε την κανέλα,τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 3 : Ξεχωρίζουμε το ¼ από το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Ξεχωρίζουμε το ¼ της ζύμης και την υπόλοιπη την απλώνουμε στο ταψί.

Βήμα 4 : Το αλεύρι και την ζύμη που ξεχωρίσαμε, τα ανακατεύουμε ώστε να γίνει σφιχτό ζυμάρι.

Βήμα 5 : Στην συνέχεια προθέτουμε στο ταψί την γέμιση.

Βήμα 6 : Έπειτα τρίβουμε το ζυμάρι πάνω από την γέμιση ώστε να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του ταψιού.

Βήμα 7 : Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στην μεσαία σκάλα για 45 λεπτά με 1 ώρα.

Απολαύστε την!

Αφήστε το σχόλιό σας