Blog

12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυρί
1 comments
0 share
Υλικά
- 500 γρ. άσπρα μανιτάρια
- 4 φέτες κασέρι σε κομματάκια
- 4 φέτες μπέικον σε κομματάκια
- 50 γρ. φέτα τυρί τριμμένο
- 2 ½ κουτ. γλυκού μαγιονέζα
- 2 κουτ. γλυκού τριμμένη φρυγανιά
- 4 κουτ. σούπας πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση
Βήμα 1 : Αφαιρούμε από τα μανιτάρια τα κοτσάνια τους τραβώντας τα προς τα έξω. Στην συνέχεια αφαιρούμε την φλούδα που έχουν τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά με μια νωπή πετσέτα. Δεν πρέπει να πλύνουμε τα μανιτάρια γιατί λειτουργούν σαν σφουγγάρια και απορροφούν το νερό με αποτέλεσμα να αλλοιώνετε η γεύση τους. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και ψήνουμε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 – 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν ζουμιά.

Βήμα 2 : Έπειτα ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά

Βήμα 3 : Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

Βήμα 4 : Αφού βγάλουμε τα μανιτάρια από τον φούρνο, τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν

Βήμα 5 : Στην συνέχεια τα γεμίζουμε με ένα κουτάλι (δεν αδειάζουμε το ζουμί από τα μανιτάρια για να τα γεμίσουμε).

Βήμα 6 : Τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C.

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε το σχόλιό σας